Online pénztárgépek használata

2016. szeptember 30-ától illetve ezt a dátumot máris módosítva 2017. január 1-jétől a kormány további ágazatokra terjeszti ki az online pénztárgépek használatának kötelezettségét.
A gépjármű-javítási, karbantartási tevékenységet, a gépjárműalkatrész-kiskereskedelmet, a motorkerékpár-alkatrész kereskedelmet és javítást végzők, a plasztikai sebészeti tevékenységet folytatók, a diszkót, illetve táncteremet működtetők, a ruházati tisztító szolgáltatást végzők és a különböző fizikai közérzetet javító és testedzési szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások lesznek kötelezettek az online pénztárgép használatára, és a pénzváltóknak is csatlakoznia kell az online rendszerhez.
Az eredetileg tervezett határidők nem lesznek tarthatók sem a már üzembe helyezett kasszák újraengedélyeztetésére, sem az új kötelezettek kassza beszerzésére. Ez utóbbiak már csak azért sem tudnak ennek eleget tenni, mert kizárólag új engedéllyel rendelkező kasszát vehetnének, ám ilyen még nem kapható. A rájuk vonatkozó beszerzési határidőt már kényszerűen módosította is a kormány és az új ágazatok résztvevőinek 2017. január 1-ig haladékot adott.